Kluczowe cechy BIO oleju palmowego
1. Bio olej palmowy czerwony delikatnie tłoczony z miąższu palmy czerwonej.
2. Istnieją dwa rodzaje oleju palmowego- czerwony i biały. Czerwony olej palmowy jest nierafinowany, pozyskiwany z miąższu owoców palmy czerwonej. Posiada intensywny, czerwonopomarańczowy kolor. Biały z kolei, jest rafinowany, bielony i dezodoryzowany.
3. Duża zawartość kompletnej witaminy E- witaminy młodości: piękna skóra, chroni układ krążenia (serca), chroni przed nowotworami (skóry i piersi),
4. Zawiera dużą ilość karotenoidów (30x więcej niż w pomidorze), które wzmacniają system odpornościowy, chronią przed nowotworami (piersi, skóry, prostaty).
5. Zachowuje naturalny, nieprzetworzony koenzym Q10, który wpływa na prawidłową pracę mięśnia sercowego i wątroby, pozwala zachować zdrową skórę oraz chroni naczynia krwionośne i błony komórkowe przed wolnymi rodnikami.
6. Bio olej palmowy jest produktem hipoalergicznym, lekkostrawnym i dobrze przyswajalnym.
7. Nadaje się do smarowania pieczywa oraz krótkiego smażenia, jest niezwykle aromatyczny- idealny do mięs, warzyw i zup, a także jajek i ryżu. Nadaje potrawie intensywny kolor i orientalny smak.
8. Chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV